sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Kesäompeluksia

Ompelin prinsessamekon.
Tykkään. Tosipaljon. Malli on 5/09 Suuresta käsityölehdestä numero 16a.

Kangas on tosi valuvaa ja sileää satiinia (kai), ja sen ompeleminen oli haasteellista, noin kauniisti sanottuna. Ostin sen Tullintorin Eurokankaan palalaarista, varmaankin viime huhtikuussa. Maksoi ehkä 8e, joten ei ollenkaan paha!
Ei aavistustakaan milloin tai missä tuota aion käyttää, jos ei muuta niin parannan veemäisiä päiviä liehumalla kotona prinsessamekko päällä. Helmaa on metrikaupalla joten se todellakin liehuu, pyöriessä tulee sama olo kuin pikkutyttönä kun sai pukeutua hienoksi!
Mallissa helmaan muuten tehtiin laskoksia, joita yritin kyllä, mutta... kankaan laadun takia luovutin suhteellisen piakkoin.

Eikä tässä vielä kaikki!

Ompelin samaisesta lehdestä tunikan (malli 10), josta tuli vähän vähemmän kiva, mutta niin kiva kuitenkin, että pääsee tänne esiintymään. Hihoissa ei ole hihansuukaitaleita, kangas kun meni ja loppui kesken. Kapeampi tuo voisi olla, ja kuvio on ehkä ikkasen liian levoton mulle, mutta ehkäpä siihenkin tottuu?

Sitten suuria uutisia: olen saanut töitä! Halleluja! Itseasiassa kaksikin duunipaikkaa jo, mutta toisen lopetin ekan viikon jälkeen, saatte ihan keskenänne arvata mitä se oli :p
Ens viikonloppuna telttaileen taas, tällä kertaa Turkuun. Jeejee.
Juhannus meni Tampereella tekemättä mitään, ikävä sinne kovasti on. Opiskeluintoakin löytyisi vaikka muillekin nyt, mut odottakaapa elokuuta *silmienpyöräytys*.

Kivoja hellepäiviä kaikille! Ja muistakaa juottaa koirille tarpeeks vettä ja syödä paljon mansikoita ja jätskiä!


ps. aloitin kuva-päivässä/project-365-juttusen, täällä.

keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Lapais.

Tykkäsin Yellow Harvest-mallista silloin kun tein sellaiset joululahjaksi. Samoin tykkäsin Silke Alpacasta kun tein siitä kaulahuivin, jota ei paljoa tullut käytettyä.


Purin huivin ja tein ittellein lapaset. Kivat! Niitä on oikeesti kaks, mut tarttesin yhden käden kuvaamiseen.

Alotin yhden kesäduunin ja sit lopetin sen (puhelinmyyntiä, hyh!) ja sit huomenna aloitan toisen (mansikoita, nam!). Sit kävin Provinssissa, ja hei, nukuin teltassa! Voitteks kuvitella! Mä en.

Ommellutkin oon, ja lankashopannut, mut niistä lisää myöhemmin kunhan saan kuvailtua juttuja!